Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса около 155

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко въпроса около 155

Здравейте, от 3 дена съм собственик на 155 93' 1.8TS
    Имам няколко въпроса:
    1. Централното отключва само предните 2 врати, колата няма аларма, и може да се отключва само от шофиорската врата, като се пробва от другата да е отключиш централното веднага е заключва. Това нормално ли е?
    2. Има ел. стъкла на предните врати, от пасажерския бутон само се сваля пасажерското, нещо не може да се дига. А от конзолата на шофьора работи. Също така като се сваля шофьорското сваля малко и спира на моменти и постоянно трябва да го цъкаш.
    3. Какъв размер гуми и какви джанти 16ки да гледам имам предвид ЕТ-то какво трябва да е и колко джаула?
    4. Колата върви много хубаво, само не мога да разбера всички 8в Т.С. ли са толкова тромави на 1ва и 2ра? Когато е на 3000 оборота и дам всичката газ сякаш тъпче а когато е с половината по добре тръгва това нормално ли е?
    5. Обикновенно газово или инжекцион ще ме посъветвате?

Качвам и 2-3 снимки които имам
    Мерси предварително
    Attached Files
    Last edited by italfen; d.m.y г., 11:51.
    Now: 156 2.5 V6 24V
    Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

1. Не е нормално. Моторчета за централно заключване има и в 4-те брави. Пасажерската определено ти прави проблем. На първо време можеш само да и резнеш 2-та кабела за управление, но в последствие може да установиш, че вратата няма отваряне и да се наиграеш (скорошен опит с Типовата пасажерска врата). Аз разглобявам бравите и изхвърлям моторчетата. Слагам си от универсалните по 4лв/бр.
    Решение е естествено ремонт или 2-ра употреба брава.
    2. Копчетата. Бързо решение - ВД40 директно отгоре. Решение 2 - разглобяваш и почистваш(зашкурваш) контактните пластинки в самите копчета.
    3. Не знам. Да напишат колегите, които карат с 16-ки.
    4. Мисля си, че е нормално до 3000 оборота да са тромави(ако са без чип).
    5. Става и обикновено ако си с метален колектор.
    75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
    155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
    FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
    Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Колегата ти е отговорил правилно почти на всичко.Джанти 7J х 16 ет 40 са орегиналните 16 ки за модела,след няколко дни ще имам такива за продан с чисто нови гуми Мишелин Пилот 3 205 45 16 дот 2013 ако имаш интерес мога да те уредя с добри капли.Тромава ма само в началто после е добре.
      Last edited by nicola 59; d.m.y г., 12:21.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

2. То едва ли има 55-ца дето да й се вдигат перфектно стъклата. по тоците е проблемът-това с нуждата от повторно натискане е някакво реленце на скритото табло до волана. За пасажерския от копчетата е проблемът
        4. Има го това нещо, на ниски обороти върви без газ, на средни имаш чувството, че нещо й има, като влезе в обороти се чудиш как да се държиш за волана и си търсиш по-сериозен храсталак, да омекоти удара. Мисля, че донякъде от вариатора идва това

П.С. много ти е хубава и изпъната 55-цата, със здраве да си я караш

Comment

Мерси за бързите отговори на колегите.
          Да много е странно чуството като ускорява защото наистина след 4500 много хубаво тръгва, а до тогава е зле. Също ми прави впечатление много по добрия глас на 8v T.S. сравнение с 16v на Gtv-то ми.
          Някакъв разход да ми кажете ориентировачен как да очаквам да гори? При каране до 100-110 извън града примерно и нормално градско.

Comment

Еееееееееееееее

Изпревари ме. Аз сьщо я гледах тази 155 ца за мен

Все пак радвам се че ти си я взел,защото със сгурност е в добри ръце
            Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
            Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
            Lancia Ypsilon '02

Comment

колата би трябвало да се изтрелва на 3000 оборота на 1 и 2ра? Нещо и има , при мен като почне от 3000... направо не си иска гумите

Ако живееш в малък град и караш на къси разстояния по добре обикновена газова, ако караш по дълги разстояния - инжекцион . ГИ-то се доближава повече до вървежа на бензин и разхода му.
              155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщение
                Еееееееееееееее

Изпревари ме. Аз сьщо я гледах тази 155 ца за мен

Все пак радвам се че ти си я взел,защото със сгурност е в добри ръце
                Сори ама важното е че е при някой който няма да я съсипе и да и вземе душата

Обаче искам да питам още нещо...
                Не ми светеше левия стоп и видях, че са двойна крушка с единия габарит и отделно още една за габаритите пак. Тази която е отделна беше изгоряла, не съм е сменял щото нямаше налична такава, реших да сменя двойната за да имам стоп поне, купих нова сложих я и почна да ми свети стопа вместо габарита като са пуснати фаровете и пак като натисна педала на спирачките нито светва по слабата светлина нито спира да свети стопа.
                Сега се чудя кво да правя... ?

п.с. nicola 59 - търся си 16 или 17 multispoke виждам че твоите са speedline мерси за предложението.
                Last edited by italfen; d.m.y г., 10:39.

Comment

Външната ти е с 2-ина светлина вътрешната ти е с единична. 2-ината ти е за габарит + стоп тоест трябва да свети постоянно и да свети по- силно като натиснеш спирачка.
                  Перфектната джанта според мен е 15... да ти кажа честно аз съм с 16 и доста друса и трябва МНОГО да внимаваш, като излючим това изглежда много добре , няма разлика с вървежа и това е джантата за 155!!!. има 15 който се продават в момента от Q4-ка, трябват им мисля изправяне и освежаване.
                  155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
                    Външната ти е с 2-ина светлина вътрешната ти е с единична. 2-ината ти е за габарит + стоп тоест трябва да свети постоянно и да свети по- силно като натиснеш спирачка.
                    Перфектната джанта според мен е 15... да ти кажа честно аз съм с 16 и доста друса и трябва МНОГО да внимаваш, като излючим това изглежда много добре , няма разлика с вървежа и това е джантата за 155!!!. има 15 който се продават в момента от Q4-ка, трябват им мисля изправяне и освежаване.
                    къде се продават тези джанти?
                    sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

Първоначално публикувано от ivopetrov_1982 Покажи съобщение
                      къде се продават тези джанти?
                      в раздел Продава.
                      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Проблема с крушката оправен. Цокълчетата били различни.

Comment

Супер е колата,мойта 1.8 си тръгваше още от 2000 об стабилно.
                          п.с.имам едни 15-ки от нея за даване.
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

Мерси колеги. Имам въпрос отностно ъпгрейтването на спирачките...
                            Според вас ако се вземат дискове 4х98 284мм и спирачни апарати от ГТВ 2.0 дали ще стане схемата без преправяне?

Comment

Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщение
                              Мерси колеги. Имам въпрос отностно ъпгрейтването на спирачките...
                              Според вас ако се вземат дискове 4х98 284мм и спирачни апарати от ГТВ 2.0 дали ще стане схемата без преправяне?
                              Да колега стават без проблеми,то 2.0 16 си е така от магазина.
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                              X